Koning eh….Winter?

De ‘winter’ lijkt wel zo’n beetje voorbij. Jammer genoeg wéér geen Elfstedentocht…!! Ik heb er vroeger altijd zó van genoten toen ik nog in Friesland woonde.
Toen ik nog op school zat heb ik in de strenge winter van 1963 de baan mogen vegen rondom ons dorp. Dus ik heb live meegemaakt dat Reinier Paping een heel eind voor het peleton uit al bij ons langs schaatste op naar Dokkum. Dat waren nog eens winters…..

Maar met zo’n lauw wintertje als nu komt een ‘wintercollectie’  in een héél ander daglicht te staan. Door de hogere temperaturen is ‘winterkleding’ ook niet zo ‘nodig’ geweest in de afgelopen maanden.
Jammer voor ons….want we hebben prachtige spullen in huis.
Maar anderzijds nu dan wel fijn de voor modeliefhebbers die nu nog even mooie mode kunnen te ‘scoren’ met hoge kortingen.
Wij vinden het altijd heel fijn als onze eigen klanten profiteren van het grote voordeel op de laatste stuks en daarom melden we hierbij nog even:

Nog één week: op de hele wintercollectie nu 30 tot 50{4d0dc5893159bb64de89eb9dbf197ad197b7d20fd9e51dc765c43228a895f11c} Korting.


Maar nu dient zich in de winkel ook het voorjaar al aan. We hebben nieuws in broeken van Cambio en Rosner, een mooie zending van No Man’s Land en eind van deze week verwachten we weer een paar mooie leveringen van de voorjaarscollectie 2020. Truien en vesten in de kleuren van het nieuwe seizoen, en allemaal kwaliteiten die je nu al kunt dragen. We verheugen ons het komende seizoen ook op de leveringen van een nieuw merk…. We kochten ook weer mooie items uit Denemarken.  We laten het weten zodra het binnen is.

Intussen zijn wij bezig met de inkoop voor het winterseizoen  2020-2021 zoals je op de foto’s kunt zien. Op de bovenste foto zijn we in de Rai voor de beurs: de Modefabriek
De andere foto’s zijn van een mooie presentatie van No Man’s Land voor de volgende winter.  Dit was meer een inspiratiehappening als voorbereiding op de inkoop No Man’s Land onderhoudt het contact met ons als winkeliers heel persoonlijk. We waren een dag ‘te gast’ bij No Man’s land op een prachtige locatie van Menno Kroon. Heerlijk ontspannen en samen met allerlei kwaliteitsminnende collega’s uitwisselen over ons mooie vak. Er was een inspirerende interactieve lezing door trendanaliste Christine Boland over mode en de ingrijpende ontwikkelingen in het winkellandschap van dit moment. De kern van haar betoog ging over de het gebrek aan oog en oor voor elkaar. Dat gebrek wordt door de on-line wereld niet kleiner…. (Voor ons als Sietske Koene Mode-team is aandacht voor de klant het allerbelangrijkste ingredient in ons dagelijkse werk. Onze koffietafel is minstens zo belangrijk als de mooie etalages!)

Met onze collega’s hadden we gespreksstof genoeg…. Want natuurlijk verliezen de stenen winkels zoals wij veel omzet aan het aanbod van webshops. Webshops zijn niet weg te denken als onderdeel van consumentenverkoop.
Door allerlei webshops wordt de strijd om de consument keihard uitgevochten.
Honderden winkels hebben het niet gehaald en veel winkelgebieden worden er niet ‘gezelliger’ op. In binnensteden blijven alleen grootwinkelbedijven over en de verfijning van de mooiere winkels is daaraan opgeofferd. Je ziet veel leegstand en gemeentes weten vaak niet hoe ze met leegstand moeten omgaan.
Gelukkig hebben we in Wormerveer een kleine en aktieve groep ondernemers die ook samen met de gemeentes Zaanstad en Wormerland werken aan het behoud van ons mooie winkelgebied voor de toekomst. Kijk maar eens op www.indezaanbocht.nl.

Onder webshops vallen ook forse klappen. In 2019 zijn er meer webshops verdwenen dan dat er nieuwe webshops zijn opgezet.  Wij zullen nooit een webshop openen.
Want in onze visie zullen zelfstandige ondernemingen het in de mode écht niet winnen van al die prijs- vechtende webshops die  kunnen doorgaan door financieringen van grote partijen.

Maar wij zitten natuurlijk niet stil want we bewegen mee met de nieuwste ontwikkelingen zoals onze klanten dat van ons al generarties lang gewend zijn.
Wij hebben nu ook een extra service toegevoegd: Mocht een artikel bij ons uitverkocht zijn dan maken we op de winkelvloer direct online B2B-verbinding met de voorraaden bij onze leveranciers. Door deze service kunnen we een ontbrekende maat of kleur net zo snel leveren als webshops.

Wij blijven ons onderscheiden door kwaliteit in alle opzichten. Kwaliteit van de artikelen maar ook kwaliteit in service en gastvrijheid . Wij kopen alleen mooie mode in van  producenten die betrouwbaar zijn en MVO werken. Geen lage lonen landen, geen kinderarbeid, geen smoesjes. Onze klanten weten dat van ons. De ontmoetingen met onze klanten die onze no-nonsense aanpak al 134 jaar waarderen doen ons elke dag goed en dat mag best wel eens gezegd worden!!
Wij bedanken onze klanten voor zoveel erkenning én voor het lezen van dit verhaal.
We zien elkaar graag weer eens in de winkel!

hartelijk groeten van Sietske en het ‘team’.

Recent Posts
0
Belluna bij Sietske Koene Mode.