Josephine &  Co.

 

Josephine & Co. bij Sietske Koene Mode, Wormerveer

Over dit merk

Josephine & Co. is ook een Nederlands damesmode merk. In de collectie zijn truien en vesten een belangrijk onderdeel. Josephine & Co. heeft in het verleden al de toon gezet met de productie van mooie blazers en rokken o.a. in tweed kwaliteiten geproduceerd door vooraanstaande Europese ateliers. Maar Josephine & Co. vernieuwt uiteraard ook. Shop Josephine & Co bij Sietske Koene Mode.

Josephine en CoJosephine & Co.

Josephine & Co.  begon in de jaren 80 van de vorige eeuw (ahum…).  Met het uitbrengen van de eerste collecties damesmode was Sietske één van de eerste retailers die bij de heren aan tafel aanschoof.

Dat was een heel leuke ervaring waaraan zij een aardige herinnering heeft overgehouden. Het ‘hoofdkantoor ‘ van de pas gestarte onderneming Josephine & Co. was gevestigd in Utrecht. Op een kleine bovenverdieping van een winkelpand in het centrum van de stad. Toen Sietske daar voor het eerst een afspraak had om de collectie eens in te zien ontmoette zij op de steile trap een gewaardeerde collega. Zij kende hem uit een inkoopgroep. Hij knipoogde en zei: ‘Dit kan je rustig inkopen, want het is een supercollectie!” Hij had een fijne neus voor mode en zijn advies klopte. Want wij hebben vele jaren Josephine & Co. in de collectie gehad. Maar net als consumenten ´winkelen´ gaan winkeliers  ook ‘shoppen’ op beurzen… En in de loop der jaren moest Josephine & Co. een tijdje plaats maken voor andere merken in ons assortiment. Totdat we de afgelopen seizoenen het mooie handschrift van de ontwerpen herontdekten.

Josephine & Co. back in Wormerveer.

***En de vertegenwoordiger van Josephine & Co. die nu bij ons aan tafel zit? Dat is de zoon van de collega die Sietske meer dan 30 jaar terug op de trap in Utrecht tegenkwam.