Over dit merkBlæst jassen in Wormerveer

Blæst Rainwear

Blæst Rainwear is het merk van de leuke modische regenjassen die waterdicht en winddicht zijn. De jassen zijn gemaakt van heerlijk lichte stof in allerlei leuke kleuren in een echt Scandinavisch kleurenpalet. In tegenstelling tot veel traditioneel gemaakte regenkleding is de stof die Blæst toepast ademend. Dat vergroot het draagcomfort.

De stiksels zijn extra geseald waardoor je zelfs in de zwaarste regenbui echt goed droog blijft. En je ziet er ook nog fijn uit in een Blæst jas. Designer Lisbeth Lillebøe heeft voor de Blæst-collectie de Award of Design Excellence”ontvangen van de Norwegian Council of Design.
Sietske Koene Mode oriënteert zich graag in Scandinavië, en sinds een paar jaar voeren wij de collectie van Blæst. Deze jassen zijn gemaakt vanuit de kennis over kleding die in de Noorse visserij wordt gebruikt.  Om te kunnen zien en voelen waar Blæst voor staat hebben we een aantal modellen in huis.

Als u zo’n jas nog wilt bemachtigen

dan is het zaak om niet te wachten…..want helaas houdt het merk op te bestaan. De ontwerpster is onlangs overleden, en de Coronacrisis eist ook z’n tol in Noorwegen. Een grote afzetmarkt voor Blæst vormden de cruiseschepen die de Noorse havenplaatsen bezochten. Na het wegvallen van die toeristenstroom heeft Blæst ‘de stekker eruit getrokken.
>> voor meer jassen klik hier

Blæst Rainwear

is een Noors kledingmerk opgericht door de designer Lisbeth Lillebøe.  Haar doel was om jassen te maken waarin je er leuk uitziet maar waarin je ook écht droog blijft. Ook na een Hollandse of Noorse plensbui…op de fiets. Blæst jassen zijn gegarandeerd waterdicht en winddicht maar ook ademend.
Designer Lisbeth Lillebøe woonde in de stad omringd door de ‘zeven bergen’ waar het per jaar 200 dagen regent. Zij wist dus als geen ander dat er geen ‘slecht’ weer bestaat, maar wel slechte functionerende regenkleding. Daardoor was zij geïnspireerd om een functionele en kleurrijke collectie te maken van jassen die de regen echt goed ‘buiten’ houden! De jassen van Blæst hebben in heel Europa een grote kring van liefhebbers die oog hebben voor de geweldige kwaliteit van deze jassen.

Dit is echt een jas die je moet aantrekken en aanvoelen om te kunnen beoordelen hoe bijzonder het is. Kom kijken en passen! En wacht niet te lang, want er komen dus geen nieuwe collecties van Blæst meer op de markt.
0