Enthousiasme en betrokkenheid

kunnen veel tot stand brengen dat bewijzen deze kleurrijke beelden van Tom van der Colk.

Kleurrijke beelden van mensen in Rwanda

Tom is tandarts in Nederland maar werkt tegelijkertijd met een grote inzet voor FaDa.
FaDa is een kleine Nederlandse organisatie die de mensen in Rwanda helpt met het opbouwen van bewustzijn over mondhygiëne. Tom heeft de organisatie mee geïnitieerd en besteedt heel veel tijd en energie aan FaDa. Het is allemaal vrijwilligerswerk van mensen die een groot deel van hun tijd besteden aan dit belangrijke werk.

Wat is dit nu voor onderwerp in de damesmode?

Nou dat leggen we graag even uit. Veel van onze klanten weten dat ik, Dirk, de partner van Sietske ongeveer 30 jaar een tandtechnisch laboratorium heb gehad. Ik werkte voor diverse tandartsen, gespecialiseerd in kronen, bruggen, constructies met implantaten enz. En ik deed dat met veel plezier.  In één pand op Marktstraat 1 hadden Sietske en ik allebei ons werk. Door ook op hetzelfde adres te wonen was het woon-werkverkeer van ons allebei beperkt. We kunnen het iedereen aanraden..en het is ook goed voor de CO2 cijfers…

Passie is geen modewoord

Wij mogen nog dagelijks ervaren wat het betekent om met passie bezig te mogen zijn met werk dat je fijn vindt. Passie is voor ons dus geen modewoord, ook al werken we in de mode. Passie geeft aan dat je elke dag met plezier  je werkleven binnenstapt en dat je mensen ontmoet bij wie je dat ook herkent. In de winkel komen veel enthousiaste mensen die het persoonlijke contact verkiezen boven het onpersoonlijk winkelen met een ‘muis’. En ook in mijn werk als tandtechnicus trof ik passie bij de tandartsen met wie ik samenwerkte. In het bijzonder bij Luc en Anneke Ooms uit Zaandijk met wie ik jaren met veel plezier heb samengewerkt. Luc Ooms inRwanda aan het werk voor FaDaLuc is na de beëindiging van hun praktijk regelmatig te vinden in Rwanda waar hij de stichting FaDa ondersteunt in allerlei aspecten van het tandheelkundige werk.

Kleurrijke beelden in ieders biografie

Vanaf het begin heb ik FaDa gevolgd en ik nodig je graag uit om eens een paar pagina’s te lezen op de website van deze organisatie van hardwerkende vrijwilligers. Stuk voor stuk ‘gewone’ mensen maar ook zó bijzonder en kleurrijk. Het is indrukwekkend hoeveel er daar in Rwanda verandert op het gebied mondhygiëne van kinderen en volwassenen door initiatief van deze mensen.

De FaDa kliniek in Kigali
FaDa zorgt voor de kinderen van Rwanda

Je hebt gelijk

Dit hele verhaal heeft niets met mode te maken. Wel met veelkleurigheid in de biografie van mensen die hun wil bepalen en gepassioneerd leven. Daarom deel ik het hier graag?  Omdat FaDa een groot podium waard is. Tom van der Colk en Luc Ooms lopen niet met de borst vooruit maar doen intussen wereldwerk dat hartverwarmend is. Lees maar eens op hun website vol kleurrijke beelden van mooie mensen.
Dan hebben we het binnenkort wel weer over mode….

 

Recent Posts
0
Openhuis bij Sietske Koene ModeKerst 2018