Onze Marktstraat herbergt veel historie. Op nummer 91 woonde ooit dr. Korteweg, een bijzondere huisarts en filantroop die Wormerveer een compleet ziekenhuis schonk.
Veel Wormerveerders zijn daar geboren en er was zelfs een compleet ingerichte operatieafdeling. Halverwege de Markstraat stond ooit de chocoladefabriek van Pette. Grotendeels afgebroken om plaats te maken voor de bebouwing met woningen van het Dick Laanplein. Dick Laan was de schrijver van de mooie kinderboeken van Pinkeltje.
De cacaotoren van de bekende architect Mart Stam is gespaard en wordt nu door Parteon gebruikt als hoofdkantoor.
Op Marktstraat 1 onze winkel die is gesticht in 1886, en waar tegenover sinds 1918 de RK-kerk is gevestigd.
En daar komt binnenkort verandering in.
Want een groep inventieve ondernemers heeft de kerk gekocht en de bestemming wordt veranderd in woningbouw. Omdat het deels om Wormerveerse ondernemers gaat hebben wij er alle vertrouwen in dat deze verandering op een smaakvolle manier zal worden aangepakt. En zo wordt de Marktstraat steeds meer opgenomen in de stadsvernieuwing omdat Zaanstad steeds meer werk maakt van de promotie van Wormerveer als aantrekkelijk winkelgebied van Zaanstad Noord.

Wij zijn aktief bezig samen met alle ondernemers van www.indezaanbocht. En dagelijks horen wij dat steeds meer mensen weten dat op waarde te schatten. “Het wordt steeds leuker in Wormerveer”klinkt het dan.  En dat is ook wel begrijpelijk, want zeg nou zelf….webwinkelen is soms ‘makkelijk’ maar winkelen in het echt is toch véél leuker, gezelliger en veel persoonlijker.
En dat de service bij Sietske Koene Mode ook subliem genoemd mag worden is iets waar onze klanten gelukkigook over roemen. Noblesse oblige…ook anno 2019! We gaan ervoor!!
Klik hier en volg de route naar Sietske Koene Mode:

Recent Posts
0
Fototypo-art bij SIetske Koene Mode