cacaomarkt in de Zaanbocht

Cacaomarkt in de Zaanbocht.

Kom, proef en beleef chocolade!

Wormerveerse Cacaomarkt in de Zaanbocht op zaterdag 1 oktober. Precies een week na ons succesvolle event KIJKEN PASSEN PROEVEN kunt u opnieuw in Wormerveer genieten van verfijnde smaakjes op de Cacaomarkt in de Zaanbocht. Wist u dat de cacao-industrie hier in Wormerveer ontstaan is? Met fabrieken als Erve de Jong, Pette en Boon  werd er flink veel chocolade gemaakt! Niet zo gek dat de IFIKZ  (Festival Industriecultuur Zaanstreek)  Wormerveer en de Zaanbocht heeft gekozen als locatie voor de Cacaomarkt! Op zaterdag 1 oktober kunt u van 11.00 tot 17.00 uur proeven van chocolade, maar ook allemaal leuke dingen doen met chocolade! Zo kunt u fine flavour chocolade proeven in de éénpersoons zintuigenbox bij het CacaoLab, 30 flavours ontdekken bij het Cacaomuseum, alles leren  over de geschiedenis van Cacao de Zaan bij de kraam van het bezoekerscentrum ‘historie cacao De Zaan’.  De nieuwe chocoladefabriek De Euforij staat met een kraam. Zij laten u kennismaken met de combi chocolade en bier van Brouwerij Hoop! Ook is hun chocolade verwerkt in heerlijke taarten. Verder is het Zaans Museum er met een kraam over de Verkade Experience.

Daarnaast komen de mannen van Zaanse Sambal met chocoladeletters waar sambal in verwerkt is, kunt u Chileense empanada’s eten waardoor chocolade is verwerkt, staat De Cacaoboom er met heerlijke chocoladebonbons,

Bij verschillende winkeliers in Wormerveer

worden tijdens de cacaomarkt en de week daarna weer knutselplaatjes uitgedeeld waarmee een uniek hagelslagdoosje in elkaar geknutseld worden. Dit kunt u vervolgens laten vullen met echte hagelslag zijn. Er zijn ook andere kinderactiviteiten georganiseerd door het Cacaomuseum.

Op de dag zelf zal varend erfgoed Blusboot de Weer aan de kade aanleggen en demonstraties geven. Ook kunt u een rondleiding bij Cargill krijgen!

Ook op zaterdag 1 oktober houdt K’OOK! een olijfolie en azijnproeverij.  Lees de aankondiging op Facebook.

Kortom er is van alles te doen in de Zaanbocht, en als u dol bent op chocolade, zien we u graag 1 oktober in de Zaanbocht in Wormerveer. De Cacaomarkt in de Zaanbocht wordt gehouden op het pleintje tegenover De Koffiezaak.

Niet voor niets horen we heel vaak zeggen: “Het wordt steeds leuker om in Wormerveer te winkelen”.
Ook tijdens de Cacaomarkt, want Shoppen met een Smile…doe je in de Zaanbocht.

En als u morgenmiddag helemaal genoeg krijgt van alle chocoladelucht dan nodigen wij u graag uit voor een heerlijke pittige espresso of zo’n verrukkelijk cappuccino op Marktstraat no.1

Recommended Posts
0
Sietske Koene Mode kijken-passen-proeven